Életrajz

lux_egeszalak_81741964-ben születtem Budapesten. A művészetek szeretete Édesanyámnak, Lux Alfrédnének (sz.:Fennesz Julianna) és Édesapámnak, Lux Alfrédnak köszönhető. Anyu, az Arany János Gimnázium igazgatója, magyar szakos tanárként, óriási színház- és operarajongó is volt, Apu pedig író, műfordító tanár emberként  szintén a művészetek, irodalom elkötelezettje. 1987-ben végeztem a Színház- és Filmmművészeti Főiskolán a Vígszínház akkori igazgatója Horvai István és rendezője Kapás Dezső osztályában. További tanáraim Szabó István (film), Montágh Imre (beszéd), Iglódi István (zenés mesterség) voltak.

Pályám során budapesti és vidéki színházakban számtalan prózai és zenés főszerepet játszottam el.

Kitűnő kollégákkal, rendezőkkel volt szerencsém együtt dolgozni különböző tévé- és játékfilmekben, többek között: Pozsgai Zsolttal, Pajer Róberttel, Sinkó Lászlóval, Iglódi Istvánnal, Blaskó Péterrel, Őze Áronnal, Kautzky Armanddal, Kamarás Ivánnal, Auksz Évával, Trokán Nórával, Szabó Mátéval, és még sorolhatnám a neveket.

Itt is megemlítem hogy sok-sok film- és színdarab részletet tekinthetnek meg itt a honlapomon, valamint két dalt hallgathatnak meg a „SZEREPEK” oldalon.

Nagyon fontos az életemben a család. Három testvérem van, Walter bátyám közgazdász, Balázs bátyám orvos, Ambrus öcsém tanár. Feleségem Pócsik Ildikó szinkronrendező, Hanna lányom, és Benjámin fiam pedig egyetemista.

Angol nyelven beszélek, gitáron játszom, lovagolni tudok.

Testmagasság: 184 cm.
Testsúly: 80 kg

Hajszín: sötétszőke
Szemszín: zöld


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.