Legutóbbi bejegyzések

Újabb menetelés kezdődhet a Szeretlek Faust ( Red Faust) című filmünkkel

Nagy örömünkre megkezdte nemzetközi filmfesztivál menetelését a Szeretlek Faust ( Red Faust) című filmünk. Elsők között legjobb film díjat nyert Brnoban, Belgiumban, Indiában és egy távoli szigeten. A filmben melynek címszereplője vagyok – hisz az eredeti cím Szeretlek Faust, Mindszenty – kitűnő partnereim: Kautzky Armand, Ifj. Jászai László, Fazekas Zsuzsa, Fazekas Andrea és Tóth Tamás. Az alkotást Pozsgai Zsolt írta és rendezte, operatőre Győri Márk, vágója Eőri Szabó Zsolt, aki a remek fotókat is készítette. A producerek: Sipos József és Détár Krisztina. A film megtekinthető a you tube-on. Gratulálok a stábnak !

Mindszenty és Jávor Pál
Plakát

Forgatás közben a rendezővel, Zsolttal

Az operatőrrel, Márkkal

Börtönkép

A Terror házában forgattuk a filmet

Ami a 2022-es hírekből kimaradt

Két fontos eseményről nem adtam hírt a tavalyi évben:

Nagy örömömre a Megszállottak ( The devoted ) című filmmel nem csak Las Vegasban, hanem a másik főszereplővel Szabó Mátéval közösen, a Floridai Nemzetközi Filmfesztiválon is megkaptam, megkaptuk a legjobb férfi alakítás díját. A film azóta már több, mint 80 nemzetközi filmfesztivál díjnál tart.

A legjobb férfi színész megosztott díja Floridában

A másik öröm színházi munka kapcsán ért. Vendégként volt szerencsém eljátszani a Soproni Petőfi Színházban Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátékának férfi főszerepét. Kitűnő partnereim: Molnár Anikó, Savanyu Gergő, és Szele Julcsy voltak. Az előadást Kiss József rendezte. Kedves fogadtatás, nagy siker, igazi örömjáték, mi kell még…

George és Louise
Molnár Anikóval
George Clark szerepében
George
www.szitamarton.hu
A stáb

Megjött !

A Las Vegas Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfi alakítás díja megérkezett! Természetesen nagy boldogság lett volna az eredeti helyszínen átvenni, de így is igazi örömöt szerzett, hiszen gyönyörű szobrot kaptam. A Megszállottak (The Devoted) című filmünk 2022 novemberében már több, mint 80 filmfesztivál díjnál tart.

A legjobb férfi alakítás díjával
Megszállottak – Best Actor – The Devoted – Ádám Lux

Loyolai Ignác

2022 – Megszállottak (The Devoted) – Nemzetközi Filmdíj

Örömmel osztom meg, hogy a floridai és a moszkvai nemzetközi filmfesztivál után, Las Vegasban is elnyertem a legjobb férfi alakítás díját. Már a szobor is úton van, de addig a jelöltek listáját és az oklevelet közzéteszem. Öröm van, mi tagadás.

Loyolai Ignác szerepében

Hírek 2021-ből:

Néhány örvendetes hír a tavalyi évről. Megtiszteltetés ért tavaly március 15-én, amikor Érdemes művész díjat vehettem át a Pesti Vígadó gyönyörű dísztermében. Azonkívül, hogy örömteli, hogy a több mint három évtizedes pályám sikereit elismerik, boldogság, hogy egy komoly film sikerrel párosult a díj. Ez a mozi: a Magyar Golgota (Darking way) című filmünk, ami eddig több mint 60 (hatvan!) nemzetközi filmfesztivál díjat nyert nagy örömünkre. A filmet Pozsgai Zsolt írta és rendezte, az operatőr Kovács Claudia volt. Partnereim: Szabó Máté, Pap Katalin, Békefi Viki, Janik László, Tapasztó Ernő. Szintén az elmúlt évben történt, hogy bemutattuk Pozsgai Zsolt : Látnivágyók című színművét, a Gödöllői Grassalkovich Kastély barokk színháztermében. Kempelen Farkast, a híres feltalálót alakítom a darabban. Partnereim: Hűvösvölgyi Ildikó, Dózsa Zoltán, Nemcsók Nóra és Timon Barnabás.

Pesti Vígadó 2021-03-15
Érdemes művész díj – 2021
Sternberg báró szerepében – Magyar Golgota (Darking way)
A legjobb színész csapat díja – Miami 2021
Kempelen Farkas szerepében
Látnivágyók – Gödöllő – 2021